Lak- en verfproducten van professionele kwaliteit. Ambachtelijk samengesteld voor schilders en bewuste klussers. Door de experts van Vliegenthart (sinds 1839).

VERF MET HART EN ZIEL

Schilderen is mooi werk. De boel knapt ervan op en gaat langer mee. Dat geeft een goed gevoel. Tenminste, als je de juiste materialen gebruikt. Wie het beste uit de verf wil komen, haalt Lacq in huis. Lak- en verfproducten van professionele kwaliteit voor een duurzaam resultaat met een perfecte finish.

Speciaal voor schilders en bewuste klussers
Kwaliteit zet je niet dik in de verf. Kwaliteit bewijst zichzelf in de praktijk. De hoogwaardige producten van Lacq zijn doeltreffend, efficiënt en vriendelijk in gebruik. Ze maken het verschil voor schilders en klussers die resultaat voor ogen hebben en weten wat ze willen.

Merk met vlag en wimpel
Alle lak- en verfproducten van Lacq worden geproduceerd volgens beproefd recept. Door experts die meer dan 100 jaar geleden al pionierden met de beste ingrediënten. Topkwaliteit oliën, harsen en wassen dienen nog altijd als basis en worden op ambachtelijke wijze samengevoegd door hofleverancier Vliegenthart (sinds 1839).

VLIEGENTHART: TRADITIE EN VOORUITGANG

Olie- en vernisfabriek Vliegenthart is sinds 1839 een betrouwbare partner voor de verf- en drukinktindustrie. Wij bewerken, stoken, produceren en leveren plantaardige oliën, hoogwaardige bindmiddelen en verfdrogers, vernissen, lakken en milieuvriendelijke schoonmaak- en afbijtmiddelen.

Royale waardering
Vliegenthart is hofleverancier. Voor die eretitel moet je bedrijf minstens een eeuw bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Ons bedrijf mag sinds het 150-jarig jubileum (in 1989) het Koninklijk Wapen voeren. Een royale waardering voor de maatschappelijke betekenis van ons bedrijf, en voor onze manier van werken.

HET AMBACHT VAN TOEN

Een lange traditie van vooruitgangIn 1839 startte Leendert Vliegenhart een olieslagerij in een windmolen in Zwijndrecht. Daar produceerde hij lijnolie voor onder andere verf, drukinkt en zeep. Het uitgeperste lijnzaad werd verkocht als veevoer. Dertig jaar later opende een tweede vestiging in Delft. Leendert jr. werd verantwoordelijk voor deze fabriek. Door de gunstige ligging aan het water werden voorraden efficiënt aan- en afgevoerd via de haven van Rotterdam.

Gouden zet
Begin twintigste eeuw werd ‘olieslaan’ in Nederland steeds minder rendabel. Veel olieslagerijen moesten de deuren sluiten, maar kleinzoon Joan Vliegenthart, zag nieuwe kansen. Hij begon met het bewerken van ruwe plantaardige oliën uit Zuid-Amerika en breidde de oliekokerij uit. Een gouden zet: Joan gaf de firma Vliegenthart nieuw elan. Het bedrijf begon met zuiveren en bleken van oliën en voegde nieuwe productgroepen toe, zoals drogers en verfafbijtmiddelen. Ook de lak- en vernisstokerij werd nieuw leven ingeblazen.

Onze kracht
Grote fabrikanten wisten Vliegenthart steeds vaker te vinden. Door het kleinschalige karakter kon het bedrijf flexibel inspelen op vrijwel elke marktvraag en rendabel oliën en lakken produceren in zowel grote hoeveelheden als kleine porties. Dat is nog altijd de kracht van Vliegenthart.

Klaar voor de toekomst
De laatste stamhouder, Leendert Jan Vliegenthart, stapte in 1983 uit het bedrijf. Toen de Delftse vestiging niet langer voldeed aan de eisen van deze tijd, verhuisde Vliegenthart in 1997 naar een nieuw productiecomplex in Tiel. Hier is ruimte voor het mooie van vroeger en het goede van morgen. De negentiende-eeuwse directiekamer en oude stookketels laten zien hoe het ooit begon. Het moderne productiecomplex is klaar voor wat de toekomst in petto heeft.

DE KWALITEIT VAN MORGEN

Hart voor de zaak
Wij zijn liefhebbers en experts. Een gemotiveerd en ervaren team dat je graag van dienst is met ambachtelijke aandacht. Korte levertijden staan bij ons hoog in het vaandel. Wereldwijd leveren we kleine hoeveelheden ‘op speciaal recept’ voor specialisten en particulieren, maar ook grote volumes half- of eindfabrikaat voor retailers en industrie.

Duurzaam ondernemerschap
Vliegenthart is een klein Nederlands bedrijf, maar opereert wereldwijd. Onze specialisten werken elke dag opnieuw aan de verbetering van onze producten en technieken.
Daardoor kunnen we efficiency en flexibiliteit uitstekend combineren met duurzaam ondernemerschap.

Bij ons is de klant nog ouderwets koning. Tegelijk staat in onze bedrijfsfilosofie ook de zorg voor onze leefomgeving centraal. Onze medewerkers worden regelmatig intern of extern bijgeschoold. Onze geavanceerde technische installaties voorkomen daarbij onnodige belasting van het milieu en bieden medewerkers een verantwoorde werkomgeving.

We werken van oudsher al met plantaardige oliën, dit sluit mooi aan bij de groene toekomst. Ambacht zit in ons DNA!